Napovednik

Delavnica mandal in veganske prehrane v oktobru

V soboto, 13. oktobra 2012,
bo potekala celodnevna delavnica
na Vinjem Vrhu na Dolenjskem.

Tema celodnevne delavnice:

– Mandale, pomen in kako si z mandalami dvigniti zavest
  Delavnico vodita: Gabrijela Železnik in Vanda Omejc

– Zdrava veganska prehrana
  Delavnico vodi: Suzana Plut

Delavnica z mandalami bo potekala od 10.00 do 14.00 ure.
Odmor za kosilo od 14.00 do 15.00 ure.
Delavnica zdrava veganska prehrana od 15.00 do 18.00 ure.

Cena celodnevne delavnice je 120,00 €, v ceno je vključeno tudi vegansko kosilo in večerja. Število udeležencev je omejeno, zato se čimprej prijavite. Plačilo delavnice na Vinjem vrhu. Prijava je možna vključno do četrtka, 11. oktobra 2012.

Kontakt za prijavo: Jerneja Gazvoda 041 551 569, e-pošta: jerneja.gazvoda@gmail.com.

Zbirališče je ob 9.15 uri pri Motelu Deteljica. Bodite točni. Od tu skupaj krenemo na Vinji Vrh. Kdor prihaja iz smeri Ljubljana – Zagreb, zavije na odcepu za Dobruško vas, nato na križišču levo za Škocjan. Po sto metrih je Motel Deteljica. Tukaj parkirajte avtomobile.

PROGRAM DELAVNICE MANDAL: Na delavnici se boste seznanili z mandalami, njih uporabo, simboli in njihovim pomenom. Pobarvali bomo vsak svojo mandalo. Naučili se bomo koncentracije, pravilne meditacije na mandale. Kako si s pomočjo mandal dvigujemo zavest in kako si z njimi pomagati v težkih trenutkih. Krožne podlage (mandal) za barvanje dobite pri nas. Barvice ali flomastre prinesite s seboj.

Vedno pogosteje se poglabljamo vase, se sprašujemo in iščemo odgovore. Naše prebujanje je povezano z iskanjem poti skozi življenje, našega poslanstva in naloge. Da lahko odrasel človek postavi temelje za ponovno odkrivanje pozitivne energije življenja, je pomembno, da ima pozitiven odnos do svoje preteklosti, pa naj bo kakršnakoli že. Hvaležni moramo biti za vse izkušnje, katere so nas pripeljale do današnjega stanja. Spoznanja in izkušnje iz preteklosti moramo razumeti kot vodilo sedanjosti, da delujemo pravilno in pozitivno, kar nam bo omogočilo pozitivno prihodnost. V svoje življenje moramo ponovno priklicati in ohraniti mir, harmonijo, povezavo s svojo dušo in pravirom. Mandale nam pri tem pomagajo. Švicarski psiholog C. G. Jung je že leta 1916 ugotovil, da imajo enako delovanje kot magnet, ki na neharmonične dele duše delujejo tako, da sprožijo ritmični proces in s tem vzpostavijo ponovno harmonijo v duši. Mandala pomeni krog. Že od nekdaj je služila kot osnovni simbol pri koncentraciji, meditaciji, osebnostno zrelostnem procesu, zaščiti in zdravljenju. V vseh religijah in kulturah sveta jo uporabljajo kot vir duhovne pomoči.

PROGRAM VEGANSKE DELAVNICE: Na delavnici se boste seznanili z neobičajnimi stročnicami (leče, različne vrste soje, čičerka…) in žitaricami (kvinoja, amarant, pira, kamut…) v zdravi prehrani – o njihovi visoki beljakovinski vrednosti ter zamenjavah za beljakovine živalskega izvora (tofu, seitan, TVP – beljakovine…). Spekli bomo polnovredne žemlje iz mešanice različnih polnozrnatih mok, za kosilo pripravili polnovredno enolončnico iz različnih stročnic, pripravili nekaj namazov iz stročnic in semen, ter spekli langaše, na katere bomo te namaze tudi namazali. Pripravili bomo tofu, sojin sirček, ter na palmini masti spekli TVP „zrezke”. Delavnico bomo zaklučili z večerjo, na kateri bomo pojedli, kar bomo skuhali. Kulinarično doživetje bo potekalo v prijetnem vzdušju, kuharske sestavine bodo ekološko pridelane, presežke hrane pa boste lahko odnesli tudi domov.

Nova ozadja v Dobrotah

tretje oko ozadje thumbNa strani z dobrotami lahko najdete nova ozadja – na voljo za prenos so štirje novi seti z različnimi mandalami!

Osvežite vaše namizje z novimi mandalami.
KLIK za ozadja!

 i

Vabilo na razstavo – Žabnica, Kranj

VANDA OMEJC in GABRIJELA ŽELEZNIK

Vas vljudno vabiva na otvoritev razstave MANDAL
 


v soboto, 22. septembra 2012, ob 11.00 uri
v RAZSTAVNI PAVILJON Steklarstva Jugovic,

Sp. Bitnje 23, Žabnica – Kranj.
 


Razstavljeni bodo originali mandal, narisani s čopičem na steklu v tehniki majhnih pik in mandale iz mineralov. Vsaka mandala ima svoje sporočilo. Vse mandale in sporočila so avtorsko delo in izraz notranjega videnja.
 


Razstava bo odprta do vključno sobote, 29. septembra 2012, vsak dan od 11.00 do 19.00 ure, razen nedelje, v soboto od 9.00 do 13.00 ure. Avtorici bosta prisotni ves čas razstave.
 


Toplo vabljeni na razstavo, kjer boste lahko mandale videli, občutili, se z njimi pobližje spoznali in jih doživeli. Vabljeni tudi vaši najbližji, prijatelji.

lepota luci vizual

Delavnica mandal in veganske prehrane

V soboto, 7. julija 2012,
bo potekala Otvoritvena celodnevna delavnica
na Vinjem Vrhu na Dolenjskem.

Tema celodnevne delavnice:

– Kako z uporabo mandal izboljšati medsebojne odnose.
  Delavnico vodita: Gabrijela Železnik, Vanda Omejc.

– Zdrava veganska prehrana. Delavnico vodi: Suzana Plut.

Delavnica z mandalami bo potekala od 10.00 do 14.00 ure.
Odmor za kosilo od 14.00 do 15.00 ure.
Delavnica zdrava veganska prehrana od 15.00 do 18.00 ure.

Cena celodnevne delavnice je 120,00 €, v ceno je vključeno tudi vegansko kosilo, večerja in priboljški za domov. Število udeležencev je omejeno, zato se čimprej prijavite. Plačilo delavnice na Vinjem vrhu. Prijava je možna do vključno petka, 6. julija 2012.

Kontakt za prijavo:
Jerneja Gazvoda, 041 551 569, e-pošta: jerneja.gazvoda@gmail.com

Zbirališče je ob 9.15 uri pri Motelu Deteljica. Bodite točni. Od tu skupaj krenemo na Vinji Vrh. Kdor prihaja iz smeri Ljubljana-Zagreb, zavije na odcepu za Dobruško Vas, nato na križišču levo za Škocjan. Po sto metrih je Motel Deteljica. Tukaj parkirajte avtomobile.

Program delavnice mandal: Na delavnici se boste seznanili z mandalami, njihovo uporabo, simboli in pomenom. Pobarvali bomo vsak svojo mandalo na temo medsebojni odnosi. Naučili se bomo koncentracije, pravilne meditacije na mandalo in kako si z njo pomagati v težkih trenutkih. Tema predavanja bo medsebojni odnosi. Krožne podlage (mandale) za barvanje dobite pri nas.

Barvice ali flomastre prinesite s seboj!

Vedno pogosteje se poglabljamo vase, se sprašujemo in iščemo odgovore. Naše prebujanje je povezano z iskanjem poti skozi življenje, našega poslanstva in naloge. Da lahko odrasel človek postavi temelje za ponovno odkrivanje pozitivne energije življenja, je pomembno, da ima pozitiven odnos do svoje preteklosti, pa naj bo kakršnakoli že. Hvaležni moramo biti za vse izkušnje, katere so nas pripeljale do današnjega stanja. Spoznanja in izkušnje iz preteklosti moramo razumeti kot vodilo sedanjosti, da delujemo pravilno in pozitivno, kar nam bo omogočilo pozitivno prihodnost. V svoje življenje moramo ponovno priklicati in ohraniti mir, harmonijo, povezavo s svojo dušo in pravirom. Mandale nam pri tem pomagajo. Švicarski psiholog C. G. Jung je leta 1916 ugotovil, da imajo enako delovanje kot magnet, ki na neharmonične dele duše delujejo tako, da sprožijo ritmični proces in s tem vzpostavijo ponovno harmonijo v duši. Mandala pomeni krog. Že od nekdaj je služila kot osnovni simbol pri koncentraciji, meditaciji, osebnostno zrelostnem procesu, zaščiti in zdravljenju. V vseh religijah in kulturah sveta jo uporabljajo kot vir duhovne pomoči.

Program veganske delavnice: Na delavnici se boste seznanili z neobičajnimi stročnicami (leče, različne vrste soje, čičerka…) in žitaricami (kvinoja, amarant, pira, kamut…) v zdravi prehrani – o njihovi visoki beljakovinski vrednosti ter zamenjavah za beljakovine živalskega izvora (tofu, seitan, TVP – beljakovine…). Spekli bomo polnovredne žemlje iz mešanice različnih polnozrnatih mok, za večerjo pripravili polnovredno enolončnico iz različnih stročnic, pripravili nekaj namazov iz stročnic in semen, ter spekli langaše, na katere bomo te namaze tudi namazali. Pripravili bomo tofu, sojin sirček, ter na palmini masti spekli TVP „zrezke”. Delavnico bomo zaklučili z večerjo, na kateri bomo pojedli, kar bomo skuhali. Kulinarično doživetje bo potekalo v prijetnem vzdušju, kuharske sestavine bodo ekološko pridelane, presežke hrane pa boste lahko odnesli tudi domov.

Oddaja Duhovni utrip – intervju in prispevek o mandalah

prisluhniEkipa oddaje Duhovnega utripa je posnela intervju in mandale iz razstave v Mestni knjižnici v Ljubljani. Oddaja Duhovni utrip bo na sporedu v ponedeljek 25. junija 2012, ob 17.20 na prvem programu TV Slovenija. Ponovitev oddaje bo v torek ob 0.25 in sredo ob 14.15 na TV Slovenija 1.

Naj vas ogled prispevka spomni na čudežno lepoto ter raznolikost mandal. Navdih pa opogumi za obisk razstave, kjer mandale lahko tudi v živo vidite in doživite. Razstava mandal poteka v Mestni knjižnici Ljubljana, Knjižnica Oton Zupančič na Kersnikovi 2, Ljubljana, v pritličju in prvem nadstropju. Razstava bo odprta do vključno 30. junija 2012.

Vabilo na razstavo mandal – Ljubljana

Vanda Omejc in Gabrijela Železnik
Vas vljudno vabiva na razstavo MANDAL

v Mestno knjižnico Ljubljana, Knjižnico Oton Zupančič, Kersnikova 2, Ljubljana

Razstava bo potekala od 5. junija do vključno 30. junija 2012.
Razstavni prostor bo odprt od ponedeljka do petka od 8.00 – 20.00 ure, v torek od 10.00 do 20.00 ure, v soboto od 8.00 – 13.00 ure.

Razstavljeni bodo originali mandal, narisani s čopičem na steklu v tehniki majhnih pik. Vsaka mandala ima svoje sporočilo. Vse mandale in sporočila so avtorsko delo in izraz notranjega videnja.
 
Vljudno vabljeni!

prisluhni vizual

Vabilo na razstavo mandal – Celje

Vanda Omejc in Gabrijela Železnik

Vas vljudno vabiva na razstavo MANDAL
v Zavod za zdravstveno varstvo Celje, Ipavčeva 18, Celje.

Otvoritev razstave bo v petek, 11. maja 2012, ob 19.00 uri.

Razstava bo potekala od 11. maja do vključno 25. maja 2012.
Razstavni prostor bo odprt od ponedeljka do petka od 7.00 – 16.00 ure,
v soboto od 7.00 – 12.00 ure.

Razstavljeni bodo originali mandal, narisani s čopičem na steklu v tehniki majhnih pik. Vsaka mandala ima svoje sporočilo. Vse mandale in sporočila so avtorsko delo in izraz notranjega videnja.
 
Vljudno vabljeni!

custva in misli vizual

Vabilo na razstavo – Novo mesto

Vanda Omejc in Gabrijela Železnik

Vas vljudno vabiva na razstavo MANDAL
v Knjižnico Mirana Jarca, Rozmanova ulica 28, Novo mesto.

Razstava bo potekala od 3. aprila do vključno 3. maja 2012.
Razstavni prostor bo odprt od ponedeljka do petka od 7.30 – 19.00 ure,
v soboto od 8.00 – 13.00 ure.

Razstavljeni bodo originali mandal, narisani s čopičem na steklu v tehniki majhnih pik. Vsaka mandala ima svoje sporočilo. Vse mandale in sporočila so avtorsko delo in izraz notranjega videnja.

Vljudno vabljeni!

lepsi svet vizual

Vabilo na razstavo – Medno

Vanda Omejc in Gabrijela Železnik
Vas vljudno vabiva na otvoritev razstave MANDAL

v soboto, 15. oktobra 2011, ob 11.00 uri
v HOTELU MEDNO, Medno 54, Ljubljana.

Vstop prost. Vljudno vabljeni. Dobrodošli vsi,
ki jih mandale zanimajo in se želijo z njimi pobližje spoznati.

Razstava bo odprta do vključno sobote, 22. oktobra 2011, vsak dan
od 11.00 do 19.00 ure razen nedelje, v soboto od 9.00 do 13.00 ure.

Avtorici bosta prisotni ves čas razstave. V času poteka razstave lahko meditirate na razstavljene mandale, pobarvate krožno podlago z barvicami ali elektronsko pobarvanko na računalniku.

Razstavljeni bodo originali mandal, narisani s čopičem na steklu v tehniki majhnih pik. Vsaka mandala ima svoje sporočilo. Vse mandale in sporočila so avtorsko delo in izraz notranjega videnja.

vabilo medno

Vabilo na razstavo – Žabnica, Kranj

VANDA OMEJC in GABRIJELA ŽELEZNIK
Vas vljudno vabiva na otvoritev razstave MANDAL

v soboto, 18. junija 2011 ob 11.00 uri
v RAZSTAVNI PAVILJON Steklarstva Jugovic,
Sp. Bitnje 23, Žabnica – Kranj.

Govornik ob otvoritvi razstave bo dr. Zmago Šmitek, prof.,
mednarodno priznani poznavalec mandal.

Toplo vabljeni tudi vaši najbližji, prijatelji. Vabljeni vsi,
ki jih mandale zanimajo in se želijo z njimi pobližje spoznati.

Razstavljeni bodo originali mandal, narisani s čopičem na steklu v tehniki majhnih pik in mandale iz mineralov. Vsaka mandala ima svoje sporočilo. Vse mandale in sporočila so avtorsko delo in izraz notranjega videnja.

Sodoben človek vedno bolj išče poti k notranjemu ravnovesju, harmoniji življenja in raziskovanju notranjih svetov. Prav mandale nam lahko na tej poti odkrivanja samega sebe in iskanja harmonije tako z zunanjim kot notranjim svetom pomagajo.

Mandale so prisotne povsod. Vidimo jih v naravi, kot tudi v sakralni umetnosti, arhitekturi. Najdemo jih v vseh religijah, kulturah in civilizacijah.

Mandala je že od nekdaj služila kot osnovni simbol pri koncentraciji, meditaciji, osebnostno zrelostnem procesu, zaščiti in zdravljenju. Kot vir duhovne pomoči so sestavljene iz različnih likov, znakov, simbolov, figur in imajo več dimenzij. Simboli imajo moč, da znova vzpostavijo red in harmonijo, ki nato pronikne v vse ravni. V celoto povezana različnost odpira pot do notranje harmonije in vzbuja pozitivna notranja čustva. Mandale so vizualna predstavitev psihičnih stopenj ter duhovnih stanj. Zajemajo celotno vesolje in predstavljajo popolnost stvarstva.

Razstava bo odprta do sobote 25. junija 2011,

vsak dan od 11.00 do 19.00 ure razen nedelje,
v soboto od 9.00 do 13.00 ure.

Avtorici bosta prisotni ves čas razstave.

vabilo zabnica

Dobrote – glasba in ohranjevalnik

cas je deluj

Končno je na strani v Dobrotah na voljo za prenos tudi ohranjevalnik, ki bo krasil vaš zaslon z mandalami.

Poleg ohranjevalnika pa so pod razdelkom Glasba na voljo za prenos tudi dve skladbi slovenskega avtorja. Avtor glasbe Miha Molka nam je omogočil brezplačni prenos dveh njegovih avtorskih skladb. Skladbe so še posebej primerne za poslušanje, kadar si zaželimo sprostitve in umirjenosti. Vabljeni torej na nove Dobrote. 🙂

Dobrote – ozadja in predloge pobarvank

blazenost ozadje thumbZ veseljem vas obveščava da so na strani pod razdelkom Dobrote na voljo ozadja in predloge pobarvank katere lahko prenesete na vaš računalnik.

V kratkem bo na strani na voljo za prenos tudi ohranjevalnik in pa glasba… 😉