VANDA OMEJC in GABRIJELA ŽELEZNIK
Vas vljudno vabiva na otvoritev razstave MANDAL

v soboto, 18. junija 2011 ob 11.00 uri
v RAZSTAVNI PAVILJON Steklarstva Jugovic,
Sp. Bitnje 23, Žabnica – Kranj.

Govornik ob otvoritvi razstave bo dr. Zmago Šmitek, prof.,
mednarodno priznani poznavalec mandal.

Toplo vabljeni tudi vaši najbližji, prijatelji. Vabljeni vsi,
ki jih mandale zanimajo in se želijo z njimi pobližje spoznati.

Razstavljeni bodo originali mandal, narisani s čopičem na steklu v tehniki majhnih pik in mandale iz mineralov. Vsaka mandala ima svoje sporočilo. Vse mandale in sporočila so avtorsko delo in izraz notranjega videnja.

Sodoben človek vedno bolj išče poti k notranjemu ravnovesju, harmoniji življenja in raziskovanju notranjih svetov. Prav mandale nam lahko na tej poti odkrivanja samega sebe in iskanja harmonije tako z zunanjim kot notranjim svetom pomagajo.

Mandale so prisotne povsod. Vidimo jih v naravi, kot tudi v sakralni umetnosti, arhitekturi. Najdemo jih v vseh religijah, kulturah in civilizacijah.

Mandala je že od nekdaj služila kot osnovni simbol pri koncentraciji, meditaciji, osebnostno zrelostnem procesu, zaščiti in zdravljenju. Kot vir duhovne pomoči so sestavljene iz različnih likov, znakov, simbolov, figur in imajo več dimenzij. Simboli imajo moč, da znova vzpostavijo red in harmonijo, ki nato pronikne v vse ravni. V celoto povezana različnost odpira pot do notranje harmonije in vzbuja pozitivna notranja čustva. Mandale so vizualna predstavitev psihičnih stopenj ter duhovnih stanj. Zajemajo celotno vesolje in predstavljajo popolnost stvarstva.

Razstava bo odprta do sobote 25. junija 2011,

vsak dan od 11.00 do 19.00 ure razen nedelje,
v soboto od 9.00 do 13.00 ure.

Avtorici bosta prisotni ves čas razstave.

vabilo zabnica