Kako uporabljamo mandale

Knjige in pobarvanke so namenjene vsem: otrokom, mladostnikom in odraslim.

Knjigo prelistajte, poglejte mandale in si preberite sporočila. Vsaka mandala ima svoje sporočilo. Ugotovili boste, da vas nekatere mandale in sporočila bolj nagovarjajo kot druge. Posvetite se jim!

 

Pogled usmerite v središče mandale. Umirite ga in jo opazujte vsaj pet minut ali več. Sprožil se bo proces harmonizacije. Mandala ima enak učinek kot magnet. Na neharmonične dele duše deluje tako, da v njej sproži ritmčni proces in s tem vzpostavi ponovno harmonijo v duši, kar je ugotovil C. G. Jung. Temu pritrjujejo tudi izkušnje ljudi, ki uporabljajo mandale.

 

Pobarvanka Mandal je namenjena vsem, ki si želijo prek pobarvank prinesti v svoje življenje zadovoljstvo in mir. Barvate in opazujete jih lahko v trenutkih dobrega razpoloženja ali slabega počutja. V kratkem času boste začutili notranjo spremembo v pozitivno smer.

 

Mandale so sestavljene tako, da se ob opazovanju ali barvanju le-teh enakovredno vključujeta leva in desna polovica možganov, naš racionalni in intuitivni del. Opazovanje in barvanje spodbuja lastno kreativnost, poveča samozaupanje in odprtost.

 

Opazovanje ali barvanje mandal nas sprošča, harmonizira in prinaša notranji mir. Zato občutimo veselje, radost in srečo, kar pozitivno vpliva na nas in našo okolico. Posledično lažje rešujemo konfliktne situacije. Na spontan način se začno sproščati tudi podzavestne blokade in strahovi.

 

Delo z mandalami nam odpre nov pogled na svet. Začnemo spoznavati, da ni razlik med besedami, mislimi ali dejanji. Da je vse energija, ki se bo prej ali slej udejanila. Da je energija neuničljiva, lahko se zgolj spremeni. Spoznamo, da smo mi tisti, ki imamo moč odločanja in razlikovanja. V naših rokah je moč izbire, kako in na kakšen način bomo delovali. Spoznanja nas učijo in nakazujejo, na kakšni poti smo. Na poti prebujenja pričnemo zavestno delovati, ustvarjati in sami odločati o sebi. Sprejemamo odgovornost za svoje življenje. Prenehamo pričakovati od drugih, da bodo naredili tisto, kar moramo sami. Iz pasivnega postanemo aktiven igralec v igri življenja.

 

Vse izkušnje, katere doživljamo v življenju, so darila, ki omogočijo vpogled v našo notranjost, prerazporeditev prioritet in prinašajo neprecenljiva spoznanja. Vsaka izkušnja nam omogoči rast in preobrazbo.