Napovednik

Grleno petje tibetanskih Gyuto menihov in Razstava mandal

Četrtek, 7. junija 2018 ob 18.00 uri

Galerija MIK Ljubljana, Jarška cesta 10a, Ljubljana.

V sodelovanju z Dobrodelnim društvom Tibet.

GRLENO PETJE: v tem načinu petja se prepletata dva poglavitna elementa, ki združujeta prastaro človekovo raziskovanje zvoka in posebno tehniko, s pomočjo katere izvajalec ustvarja iluzijo dvoglasnega petja. Tehnika vokalistu omogoča, da manipulira z resonanco, ustvarjeno med potjo zraka skozi pljuča, grlo in ustno votlino. Hkrati pa ta svojevrstna tehnika čudovito ponazarja, kako izjemen inštrument je lahko človeško telo.

Menihi grleno petje

Pri Tibetancih je grleno petje namenjeno recitaciji budističnega kanona (svetih tekstov) in samostani kot na primer Gyuto so specializirani za učenje grlenega petja. V današnjem večeru nam bodo trije tibetanski menihi: Thupten Sherab, Tashi Sang, Sangay Gyatso iz Gyuto samostana v Dharamsali (severna Indija) predstavili to izjemno in osupljivo tehniko petja.

razstava MIK MG 5909

RAZSTAVA MANDAL: V prostorih galerije MIK Ljubljana  poteka tudi razstava mandal avtoric Vande Omejc in Gabijele Železnik. Razstavljeni so originali mandal narisani s čopičem na steklu v tehniki majhnih pik. Vsaka mandala ima svoje sporočilo. Vse mandale in sporočila so avtorsko delo in izraz notranjega videnja.

Vabilo na razstavo mandal, Galerija MIK Ljubljana

VANDA OMEJC in GABRIJELA ŽELEZNIK

Vas vljudno vabiva na otvoritev razstave MANDAL
, 


ki bo v soboto, 12. maja 2018 ob 11.00 uri,
v Galeriji MIK Ljubljana, Jarška cesta 10a, Ljubljana. 

Glasba: Mojca Bedenik – sopran, Mojca Lavrenčič – klavir.

Razstavljeni bodo originali mandal narisani s čopičem na steklu v tehniki majhnih pik. Vsaka mandala ima svoje sporočilo. Vse mandale in sporočila so avtorsko delo in izraz notranjega videnja.

Razstava bo odprta do vključno sobote, 30. junija 2018.

Toplo vabljeni na razstavo, kjer boste lahko mandale videli, občutili, se z njimi pobližje spoznali in jih doživeli. Vabljeni tudi vaši najbližji, prijatelji.

Prebuditev srca Vabilo Ljubljana web apr18 SLO

Stenski koledar “Umetnost mandal 2018”

Z veseljem vam sporočava, da je tudi letos izdelan stenski koledar “Umetnost mandal 2018”! Oblikovno privlačen 8 listni koledar velikosti 33×46 cm vsebuje 7 čudovitih mandal, ki vas bodo spremljale in navdihovale skozi leto 2018. Spremni teksti na koledarju so napisani v dveh jezikih (slovenski, angleški).

Kliknite tukaj za NAROČILO KOLEDARJA

Ker se bliža čas božično-novoletnih praznikov je stenski koledar “Umetnost mandal 2018” lahko lepo darilo vašim bližjim, prijateljem in znancem.

The Art of Mandala 2018

Cena koledarja je 9,90 EUR. Pri naročilu vsaj treh koledarjev vam poštne stroške krijemo mi, prav tako vam bomo ob nakupu vsaj treh koledarjev brezplačno priložili tudi komplet 6-ih mandala voščilnic s kuvertami. Plačilo je možno po predračunu ali ob prevzemu koledarja poštnemu uslužbencu, strošek poštnine znaša 4,00 EUR. Koledarje vam bomo poslali na vaš naslov v roku treh dni od dneva vašega naročila.

Kliknite tukaj za NAROČILO KOLEDARJA

 

Nagradna igra “Podarjamo 3 koledarje Umetnost mandal 2018”

V 15-dnevnem obdobju od 3.12. do 17.12.2017 bomo vsakih 5 dni v treh objavah na Facebook strani “The Art of Mandala” predstavili 3 mandale z novega koledarja “Umetnost mandal 2018”. Vsak peti dan ob koncu dneva bomo izžrebali nekoga, ki je hkrati všečkal in komentiral aktualno nagradno objavo FB strani “The Art of Mandala”, nagrajen bo z novim koledarjem.

—–

Pravila in pogoji nagradne igre “Podarjamo 3 koledarje Umetnost mandal 2018”
 
1. Splošne določbe
Organizator nagradne igre “Podarjamo 3 koledarje Umetnost mandal 2018” je Placat 3 d.o.o., (v nadaljevanju: organizator). Nagradna igra poteka od 3. decembra do vključno 17. decembra 2017 na družabnem omrežju Facebook in sicer s pomočjo treh objav na Facebook strani “The Art of Mandala” v katerih bo naveden mehanizem za pridobitev nagrade – všečkanje in hkrati komentiranje objave. Tri nagradne objave si bodo časovno zaporedno sledile vsakih 5 dni. Nagradna igra ni sponzorirana s strani Facebooka in ni povezana s Facebookom kot podjetjem.
 
2. Pogoji sodelovanja v nagradni igri
V nagradni igri lahko sodelujejo državljani Republike Slovenije (fizične osebe). Mlajši od 18. let morajo pridobiti dovoljenje staršev za sodelovanje v nagradni igri. V nagradni igri sodelujejo vsi, ki všečkajo in komentirajo eno ali več nagradnih objav Facebook strani “The Art of Mandala”, v katerih je naveden pogoj “všečkanje in komentiranje objave” za sodelovanje v nagradni igri.

3. Potek nagradne igre in razglasitev nagrajencev
V obdobju nagradne igre bodo objavljene 3 objave preko katerih hkrati z všečkanjem in komentiranjem lahko sodelujete v nagradni igri. Vsak peti dan bo objavljena ena objava znotraj 15 dnevnega obdobja nagradne igre. Všečkanje in komentiranje posamezne objave za sodelovanje v nagradni igri je možno vsak dan do izteka 5-dnevnega nagradnega obdobja posamezne objave. Izžrebanec, ki bo prejel stenski koledar, bo objavljen v komentarju pod aktualno objavo, katero je tudi všečkal. Aktualna nagradna objava izgubi status nagradne objave z objavo nagrajenca v komentarju. Sodelujoči lahko všečkajo in komentirajo vse 3 objave, ki bodo zaporedno objavljene v 15-ih dnevih v obdobju trajanja nagradne igre.

Vsi sodelujoči v nagradni igri se strinjajo, da lahko objavimo njihovo ime iz profila s katerim sodelujejo v nagradni igri v komentarju pod aktualno objavo in po potrebi tudi na drugih mestih Facebook strani “The Art of Mandala”.

4. Rezultati žrebanja, nagrade in prevzem nagrad
Pred izročitvijo nagrad mora organizator s strani nagrajencev v roku treh (3) dni po razglasitvi prejeti potrebne osebne podatke: Facebook uporabniško ime, ime in priimek, datum rojstva in naslov. Posredovanje vseh teh podatkov preko Facebook sporočila ali elektronske pošte je pogoj za izročitev nagrade prejemniku. Denarno izplačilo nagrad ni mogoče, nagrade niso prenosljive, zamenjava nagrade ni mogoča.
 
Nagrade:
3 x Stenski koledar “Umetnost mandal 2018”
 
5. Odgovornost
Organizator ne nosi nobene odgovornosti, niti ne sodeluje v sporih glede lastništva izžrebanih nagrad. Vsi spori, povezani s pravicami okrog lastništva izžrebanih nagrad, ne bodo imeli nobenega vpliva na pravilo, da organizator dodeli nagrado tisti osebi, ki je organizatorju poslala svoje podatke v skladu s temi pravili. Organizator bo nagrado v skladu s pravili poslal po pošti na naslov ki bo naveden v elektronskem sporočilu, ki ga organizator prejme od nagrajenega. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje družabnega omrežja Facebook ter posledice nedelovanja, ne glede na razloge nedelovanja. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje ali nepopolno delovanje elektronske pošte in internetne povezave sodelujočega ali nedelovanje storitve, ki je posledica napačne uporabe ali neznanja uporabe storitev. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), organizator lahko odpove nagradno igro. O tem mora prek medijev obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za morebitno nastalo škodo.
 
6. Pravila nagradne igre
S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni s temi pravili in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki. Pravila in splošni pogoji te nagradne igre so na voljo na www.mandalavaga.si (klik). Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti.
 
7. Varovanje osebnih podatkov
Organizator bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izročitve nagrade. Organizator se zavezuje, da podatki, ki jih bodo nagrajenci posredovali, ne bodo predani v roke tretji osebi ali kakorkoli drugače uporabljeni v nasprotju z zakonodajo Republike Slovenije, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre.

Stenski koledar “Umetnost mandal 2017”

Z veseljem vam sporočava, da je tudi letos izdelan stenski koledar “Umetnost mandal 2017”! Oblikovno privlačen 8 listni koledar velikosti 33×46 cm vsebuje 7 čudovitih mandal, ki vas bodo spremljale in navdihovale skozi leto 2017. Spremni teksti na koledarju so napisani v dveh jezikih (slovenski, angleški).

Kliknite tukaj za NAROČILO KOLEDARJA

Ker se bliža čas božično-novoletnih praznikov je stenski koledar “Umetnost mandal 2017” lahko lepo darilo vašim bližjim, prijateljem in znancem.

The Art of Mandala 2017

Cena koledarja je 9,90 EUR. Pri naročilu vsaj treh koledarjev vam poštne stroške krijemo mi, prav tako vam bomo ob nakupu vsaj treh koledarjev brezplačno priložili tudi komplet 6-ih mandala voščilnic s kuvertami. Plačilo je možno po predračunu ali ob prevzemu koledarja poštnemu uslužbencu, strošek poštnine znaša 4,00 EUR. Koledarje vam bomo poslali na vaš naslov v roku dveh dni od dneva vašega naročila.

Kliknite tukaj za NAROČILO KOLEDARJA

Nagradna igra “Podarjamo 7 koledarjev Umetnost mandal 2017”

V 7-dnevnem promocijskem obdobju od 17.12. do 23.12.2016 bomo v 7-ih objavah na Facebook strani “The Art of Mandala” predstavili 7 mandal z novega koledarja. Vsak dan ob koncu dneva bomo izžrebali nekoga, ki je všečkal nagradno objavo FB strani “The Art of Mandala”, nagrajen bo z novim koledarjem.

—–

Pravila in pogoji nagradne igre “Podarjamo 7 koledarjev Umetnost mandal 2017”
 
1. Splošne določbe
Organizator nagradne igre “Podarjamo 7 koledarjev Umetnost mandal 2017” je Placat 3 d.o.o., (v nadaljevanju: organizator). Nagradna igra poteka od 17. decembra pa do vključno 23. decembra 2016 na družabnem omrežju Facebook in sicer s pomočjo sedmih objav Facebook strani “The Art of Mandala” v katerih bo naveden mehanizem za pridobitev nagrade – všečkanje objave. Nagradna igra ni sponzorirana s strani Facebooka in ni povezana s Facebookom kot podjetjem.
 
2. Pogoji sodelovanja v nagradni igri
V nagradni igri lahko sodelujejo državljani Republike Slovenije (fizične osebe). Mlajši od 18. let morajo pridobiti dovoljenje staršev za sodelovanje v nagradni igri. V nagradni igri sodelujejo vsi, ki všečkajo eno ali več objav Facebook strani “The Art of Mandala”, v katerih je naveden pogoj “všečkanje objave” za sodelovanje v nagradni igri.

3. Potek nagradne igre in razglasitev nagrajencev
V obdobju nagradne igre bo objavljenih 7 objav preko katerih z všečkanjem objave lahko sodelujete v nagradni igri. Vsak dan bo objavljena ena objava. Všečkanje posamezne objave za sodelovanje v nagradni igri je možna vsak dan do 24.00 ure. Izžrebanec, ki bo prejel stenski koledar, bo objavljen v komentarju pod aktualno objavo, katero je tudi všečkal. Sodelujoči lahko všečkajo vseh 7 objav, ki bodo objavljene v sedmih dnevih v obdobju trajanja nagradne igre. Vsak dan bo objavljena 1 objava z nagradno igro.

Vsi sodelujoči v nagradni igri se strinjajo, da lahko objavimo njihovo ime iz profila s katerim sodelujejo v nagradni igri v komentarju pod aktualno objavo in po potrebi tudi na drugih mestih Facebook strani “The Art of Mandala”.

4. Rezultati žrebanja, nagrade in prevzem nagrad
Pred izročitvijo nagrad mora organizator s strani nagrajencev v roku treh (3) dni po razglasitvi prejeti potrebne osebne podatke: Facebook uporabniško ime, ime in priimek, datum rojstva, naslov, telefonsko številko. Posredovanje vseh teh podatkov preko Facebook sporočila ali elektronske pošte je pogoj za izročitev nagrade prejemniku. Denarno izplačilo nagrad ni mogoče, nagrade niso prenosljive, zamenjava nagrade ni mogoča.
 
Nagrade:
7 x Stenski koledar “Umetnost mandal 2017”
 
5. Odgovornost
Organizator ne nosi nobene odgovornosti, niti ne sodeluje v sporih glede lastništva izžrebanih nagrad. Vsi spori, povezani s pravicami okrog lastništva izžrebanih nagrad, ne bodo imeli nobenega vpliva na pravilo, da organizator dodeli nagrado tisti osebi, ki je organizatorju poslala svoje podatke v skladu s temi pravili. Organizator bo nagrado v skladu s pravili poslal po pošti na naslov ki bo naveden v elektronskem sporočilu, ki ga organizator prejme od nagrajenega. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje družabnega omrežja Facebook ter posledice nedelovanja, ne glede na razloge nedelovanja. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje ali nepopolno delovanje elektronske pošte in internetne povezave sodelujočega ali nedelovanje storitve, ki je posledica napačne uporabe ali neznanja uporabe storitev. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), organizator lahko odpove nagradno igro. O tem mora prek medijev obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za morebitno nastalo škodo.
 
6. Pravila nagradne igre
S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni s temi pravili in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki. Pravila in splošni pogoji te nagradne igre so na voljo na www.mandalavaga.si (klik). Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti.
 
7. Varovanje osebnih podatkov
Organizator bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izročitve nagrade. Organizator se zavezuje, da podatki, ki jih bodo nagrajenci posredovali, ne bodo predani v roke tretji osebi ali kakorkoli drugače uporabljeni v nasprotju z zakonodajo Republike Slovenije, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre.

Stenski koledar “Umetnost mandal 2016”

Z veseljem vam sporočava, da je tudi letos izdelan stenski koledar “Umetnost mandal 2016”! Oblikovno privlačen 8 listni koledar velikosti 33×46 cm vsebuje 7 čudovitih mandal, ki vas bodo spremljale in navdihovale skozi leto 2016. Spremni teksti na koledarju so napisani v dveh jezikih (slovenski, angleški).

Kliknite tukaj za NAROČILO KOLEDARJA

Ker se bliža čas božično-novoletnih praznikov je stenski koledar Umetnost mandal 2016 lahko lepo darilo vašim bližjim, prijateljem in znancem.

The Art of Mandala 2016

Cena koledarja je 9,50 EUR. Pri naročilu vsaj treh koledarjev vam poštne stroške krijemo mi, prav tako vam bomo ob nakupu vsaj treh koledarjev brezplačno priložili tudi komplet 6-ih mandala voščilnic s kuvertami. Plačilo je možno po predračunu ali ob prevzemu koledarja poštnemu uslužbencu, strošek poštnine se obračuna po ceniku Pošte Slovenije. Koledarje vam bomo poslali na vaš naslov naslednji dan od dneva vašega naročila.

Kliknite tukaj za NAROČILO KOLEDARJA

gumb video ogled um2016 SLO

 

Festival ročnih del, Bled – 25. – 27. september 2015

Vabljeni na Bled, kjer bo potekal Festival ročnih del. V okviru festivala bo potekala tudi RAZSTAVA MANDAL, avtoric Vande Omejc in Gabrijele Železnik.

Festival ročnih del bo združeval razstavljanje, prodajo, raznovrstne delavnice, okroglo mizo ter vrsto spremljevalnih dogodkov za otroke in odrasle.

Bled, Festivalna dvorana – 25. – 27. september 2015
petek: 15.00 – 20.00; sobota: 10.00 – 20.00; nedelja 10.00 – 18.00

Spletna stran dogodka: KLIK!