Kaj so piškotki?
Piškotki So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki do-stopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno. Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  

– za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske

– za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene

– za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani

– za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

Uporaba piškotkov na naši spletni stran
Z piškotki omogočamo obiskovalcem boljšo uporabniško izkušnjo s tem, da si zapomnijo prijavo, registracijo, vnesene podatke v spletno obrazce in strinjanje z uporabo piškotkov. Na spletni strani mandalavaga.si uporabljamo sledeče piškotke.

 Lastnik  Ime piškotka  Namen  Čas piškotka
 Spletna stran mandalavaga.si  mandalavaga.si  Zagotavlja delovanje spletne strani  1 leto
 Spletna stran mandalavaga.si  mandalavaga.si  Zagotavlja delovanje spletne strani  1 leto
 Spletna stran mandalavaga.si  jfcookie[lang]  Zapomni si izbiro jezika spletne strani  1 dan