V soboto, 13. oktobra 2012,
bo potekala celodnevna delavnica
na Vinjem Vrhu na Dolenjskem.

Tema celodnevne delavnice:

– Mandale, pomen in kako si z mandalami dvigniti zavest
  Delavnico vodita: Gabrijela Železnik in Vanda Omejc

– Zdrava veganska prehrana
  Delavnico vodi: Suzana Plut

Delavnica z mandalami bo potekala od 10.00 do 14.00 ure.
Odmor za kosilo od 14.00 do 15.00 ure.
Delavnica zdrava veganska prehrana od 15.00 do 18.00 ure.

Cena celodnevne delavnice je 120,00 €, v ceno je vključeno tudi vegansko kosilo in večerja. Število udeležencev je omejeno, zato se čimprej prijavite. Plačilo delavnice na Vinjem vrhu. Prijava je možna vključno do četrtka, 11. oktobra 2012.

Kontakt za prijavo: Jerneja Gazvoda 041 551 569, e-pošta: jerneja.gazvoda@gmail.com.

Zbirališče je ob 9.15 uri pri Motelu Deteljica. Bodite točni. Od tu skupaj krenemo na Vinji Vrh. Kdor prihaja iz smeri Ljubljana – Zagreb, zavije na odcepu za Dobruško vas, nato na križišču levo za Škocjan. Po sto metrih je Motel Deteljica. Tukaj parkirajte avtomobile.

PROGRAM DELAVNICE MANDAL: Na delavnici se boste seznanili z mandalami, njih uporabo, simboli in njihovim pomenom. Pobarvali bomo vsak svojo mandalo. Naučili se bomo koncentracije, pravilne meditacije na mandale. Kako si s pomočjo mandal dvigujemo zavest in kako si z njimi pomagati v težkih trenutkih. Krožne podlage (mandal) za barvanje dobite pri nas. Barvice ali flomastre prinesite s seboj.

Vedno pogosteje se poglabljamo vase, se sprašujemo in iščemo odgovore. Naše prebujanje je povezano z iskanjem poti skozi življenje, našega poslanstva in naloge. Da lahko odrasel človek postavi temelje za ponovno odkrivanje pozitivne energije življenja, je pomembno, da ima pozitiven odnos do svoje preteklosti, pa naj bo kakršnakoli že. Hvaležni moramo biti za vse izkušnje, katere so nas pripeljale do današnjega stanja. Spoznanja in izkušnje iz preteklosti moramo razumeti kot vodilo sedanjosti, da delujemo pravilno in pozitivno, kar nam bo omogočilo pozitivno prihodnost. V svoje življenje moramo ponovno priklicati in ohraniti mir, harmonijo, povezavo s svojo dušo in pravirom. Mandale nam pri tem pomagajo. Švicarski psiholog C. G. Jung je že leta 1916 ugotovil, da imajo enako delovanje kot magnet, ki na neharmonične dele duše delujejo tako, da sprožijo ritmični proces in s tem vzpostavijo ponovno harmonijo v duši. Mandala pomeni krog. Že od nekdaj je služila kot osnovni simbol pri koncentraciji, meditaciji, osebnostno zrelostnem procesu, zaščiti in zdravljenju. V vseh religijah in kulturah sveta jo uporabljajo kot vir duhovne pomoči.

PROGRAM VEGANSKE DELAVNICE: Na delavnici se boste seznanili z neobičajnimi stročnicami (leče, različne vrste soje, čičerka…) in žitaricami (kvinoja, amarant, pira, kamut…) v zdravi prehrani – o njihovi visoki beljakovinski vrednosti ter zamenjavah za beljakovine živalskega izvora (tofu, seitan, TVP – beljakovine…). Spekli bomo polnovredne žemlje iz mešanice različnih polnozrnatih mok, za kosilo pripravili polnovredno enolončnico iz različnih stročnic, pripravili nekaj namazov iz stročnic in semen, ter spekli langaše, na katere bomo te namaze tudi namazali. Pripravili bomo tofu, sojin sirček, ter na palmini masti spekli TVP „zrezke”. Delavnico bomo zaklučili z večerjo, na kateri bomo pojedli, kar bomo skuhali. Kulinarično doživetje bo potekalo v prijetnem vzdušju, kuharske sestavine bodo ekološko pridelane, presežke hrane pa boste lahko odnesli tudi domov.